Biografie

Foto door Wouter Ransijn

Feikje Douwina


Artiest/ singer-songwriter

Feikje Douwina is een singer-songwriter uit Nederland die sinds een jaar haar eigen muziek uitbrengt. Ondanks haar recent behaalde bachelor in Social Work nam haar passie voor muziek het toch volledig over.

Al vanaf jonge leeftijd leerde Feikje haarzelf zingen, gitaar en piano spelen. Sinds haar 11e schrijft ze haar eigen gedichten en liedjes, waar ze zich in de loop van de jaren steeds verder in heeft ontwikkeld. Vanaf haar 16e zong ze om de week op zondag in haar kerk, toch wilde ze met haar eigen muziek een andere kant op en zich hiermee focussen op een breder publiek. In haar muziek verteld Feikje haar eigen verhalen, haar ervaringen, zowel de mooie dingen als de worstelingen in het leven. Naast het ‘gewoon’ maken van mooie muziek wil Feikje anderen meenemen in de beleving van de muziek en het gevoel waarover ze zingt en schrijft.

Vorig jaar bracht Feikje in samenwerking met producer Fingasmith (a.k.a. artiest Arkayne) haar EP ‘This Time’ en single ‘Jij Zegt’ uit. Zowel de EP als de single eindigden eind 2020 beide op Nr. 1 in de Beste Gelderse Release van 3 voor 12.

Dit jaar staat er weer een nieuwe EP op de planning die aankomende maanden in delen zal worden uitgebracht.

Wil je nu niets missen? Volg Feikje Douwina op alle socials en schrijf je in voor de nieuwsbrief op de startpagina.

Liefs Feikje Douwina
%d bloggers liken dit: